HALLITUS

Puheenjohtaja

Tiina Viitanen

Agilityvastaava

Paikallisosaston FB-sivun ylläpito

Puh. 050 552 7556,

Email. tiina.viitanen(at)nokia.com

Varapuheenjohtaja

Pauliina Ristola

tokovastaava

Puh. 040 049 7976 Pauliina Ristola

Email: tastja(at)me.com

Sihteeri

Pasi Ilomäki

Tiedotusvastaava

Paikallisosaston nettisivujen ylläpito

Puh. 040 552 4380

Email: pasi.ilomaki(at)gmail.com

Rahastonhoitaja

Tarja Tiainen

Rallytokovastaava

Puh: 040 746 2481

Email: t.tia.tiainen(at)gmail.com

Sari Törmänen

 

Puh. 040 770 9422
Email: sari.tormanen(at)iki.fi
Jaana Ilomäki   

Puh. 050 365 6517

Email: jaana.ilomaki(at)gmail.com

Hannele Lehtoranta

 

Puh. 045 149 0884
Email hannele.lehtoranta(at)gmail.com
Maarit Suokas  

Puh. 040 861 6140

Email: suokas.maarit(at)gmail.com

   

Puheenjohtaja

Tiina Viitanen
Agilityvastaava

 

Minun täydellinen ihastumiseni kääpiövillakoiraan tapahtui elokuussa 1996, kun näin elämäni ensimmäinen kerran aprikoosin villakoiran, kun helsinkiläinen ystävättäreni poikkesi meillä 8-viikkoisen kääpiöaprikoosipentunsa kanssa. Ei kulunut kuin muutama kuukausi ja ”Poppaea” (Solkullas Rosetti, synt. 12/1996) muutti meille. Tästä vuoden kuluttua ”Livia” (Sunpower’s Champagne Livia, synt. 12/1997) liittyi joukkoon. Kääpiövillakoiralaumaani kuuluvat lisäksi ”Herennia” (Celebrian, synt. 11/2001), ”Valeria” (Trucker’s Naughty Girl, synt. 3/2004), ”Aelia” (Trucker’s Ultima Thule, synt. 12/2005) ja "Galla" (Villa Fantasian Alhambra, synt. 03/2008).

Livia, Poppaea, Herennia, Valeria, Aelia ja Giulia ovat jo muuttaneet koirien taivaaseen.

Kesäkuussa 2009 koiralaumaani muutti Italiasta "Lucilla" (Stefany Lucilla Lovely, synt. 2/2009), maaliskuussa 2011 saapui "Giulia" (Andorra Tesoro di Mauro, synt 1.12.2010) Sveitsistä ja kesäkuussa 2012 "Dianna" Bermuda Tesoro di Mauro muutti Suomeen isosiskonsa perässä. Kesällä 2014 laumaani liittyi Lucillan tytär "Chiara" (Aurantium's Bellezza di Bergamo, synt 07/2014), helmikuussa 2017 Lucillan toinen tytär "Alessia" (Aurantium's Edelweiss di Edolo, synt 12/2016) jäi kotiin ja heinäkuussa 2019 Diannan tytär Allegra (Aurantium's Fiorista di Firenze, synt 05/2019) liittyi laumaamme.

Valeria ja Aelia kisasivat III-luokassa, (edustamme Tampereen Seudun Koirakerhoa), Galla aloitti kisauransa toukokuussa 2010 ja nousi II-luokkaan joulukuussa 2010 ja Lucilla kisasi ensimmäisen kerran elokuussa 2010 ja nousi III-luokkaan syksyllä 2016. Chiara aloitti kisauransa marraskuussa 2016, kun kisasin neljän vuoden tauon jälkeen ja nousi 3 kisastartilla mini2-luokkaan (edustamme Tampereen Seudun Koirakerhoa, jossa toimin myös aktiivisesti Hallintotiimissä ja hallituksessa). Agilityn lisäksi harrastan näyttelyitä koirieni kanssa.

Tampereen paikallisosaston hallituksessa olen ollut mukana paikallisosaston uudelleenperustamisesta lähtien aluksi varapuheenjohtajana ja tällä hetkellä sihteerinä. Muihin harrastuksiini kuuluvat mm. golf, liikunta, teatteri, lukeminen ja nettisivujen tekeminen. Olen käynyt kasvattajan perus- ja jatkokurssin ja kesällä 2014 syntyi ensimmäinen Aurantium's-pentue.

Olen töissä Nokia–verkkoyhtiössä.

 

 

Sihteeri

Pasi Ilomäki

Tiedotusvastaava

Paikallisosaston nettisivujen ylläpito

Olen kotoisin pohjanmaalta, Kurikasta. Vanhempani olivat maanviljelijöitä ja sikafarmareita. Koko lapsuuteni ajan kasvukumppaninani oli sekarotuinen koira. Perheeseemme kuuluu vaimo ja kolme lasta. Ensimmäinen villakoira tuli taloon  2012 ja toinen 2015,  molemmat  harmaita isovillakoira uroksia. 

Ensimmäisen eli Edin kanssa oli ajatuksena alkaa harrastamaan noutoa ja metsästystä heti näyttelyuran jälkeen, mutta valitettavasti Ed menehtyi jo pian ensimmäisen noutokurssin ja lupaavan alun jälkeen.

Vapaa-aikani kuluu remontoiden, kalastaen tai vaimon ja koiran kanssa luonnossa liikkuen ja muuten harrastaen. Nuorempana olen harrastanut vesilinnustusta aktiivisemmin ja toiveena onkin vielä joskus päästä perehtymään villakoiran kanssa nouto-, jälki- ja/tai metsästyslajeihin.

Työskentelen järjestelmäpäällikkönä Valmet IT:ssä. Olen mukana asuinalueeni  erilaisissa yhdistystoiminnoissa ja nyt v. 2019 alusta Tampereen villakoirakerhon paikallisosaston hallituksessa varajäsenenä.

 

 

Rahastonhoitaja

Tarja Tiainen

Minulla on punainen toyvillakoira Ninja (FI AVA FI AVA-H Villa Fantasian Liekki, synt. 2012) ja aprikoosi Aava (Deneos Eilein, synt. 2017). Lisäksi minulla ruskeapilkkuinen dalmatiankoira Leevi (FI MVA EE MVA FI JVA Mis-Zer Sunshine Reggae, synt. 2009).

Osallistun laaja-alaisesti erilaisiin koiraharrastuksiin, mutta ykkössijalla on agility. Siinä kilpailen Ninjan kanssa pikkumini-3:ssa. Kouluttajakortti minulla on arkitottelevaisuudesta ja rally-tokosta. Toimihenkilökortit minulla on agilitystä, rally-tokosta ja MH-luonnekuvausta. Omistan Koirapalvelu Loiston, jossa tyttäreni Aurora Kuosa tekee koirahierontaa ja villakoirien kotitrimmausta. Minulla on tyttäreni kanssa myös kennelnimi Deneos, jonka ensimmäinen pentue syntyi elokuussa 2017.

Koulutukseltani olen filosofian tohtori. Työskentelen Tampereen yliopistossa yliopistonlehtorina. Koirien lisäksi harrastan kesäisin myös veneilyä m/s Helmiinalla.

 

Jaana Ilomäki

Olimme luvanneet kolmelle lapsellemme, että jos joskus muutamme maaseudulle niin sitten harkitsemme koiraa. v 2011 asia tuli ajankohtaiseksi ja lupaus oli lunastettava. Allergiani vuoksi roduksi valikoitui villakoira ja miehen "fififobian" vuoksi nimenomaan isovillakoira. Vierailtuamme Aamukajon kennelissä päätös vahvistui ja niin saimme v.2012 ensimmäisen koiramme, silver isovillakoira Edin (Aaamukajon Vanilla Sky). Ed sai kaveriksi silver isovillapoika Albertin (Håfveleds Galliano) Ruotsista v.2015. Ed oli elämämme koira, joka kuitenkin traagisesti nukkui pois liian pian ystävänpäivänä v. 2017. Laumaamme kuuluu myös tyttären sekarotuinen koira Heta sekä maatiaiskissa Milla. Lasten aikuistuttua villakoiramme ovat tuoneet paljon iloa ja sisältöä elämäämme. Tällä hetkellä harrastuksiimme kuuluu agility, mutta olemme tutustuneet myös tokon ja rally-tokon alkeisiin. Käydään aika aktiivisesti myös näyttelyissä. Näyttelyissä käyminen ja matkusteleminen ovatkin olleet miehen kanssa mukava yhteinen harrastus lenkkeilyn ja luonnossa liikkumisen lisäksi. Muita mielenkiinnon kohteitani ovat käsityöt ja puutarhan hoitaminen. Turkin hoitaminen ja trimmaaminen ovat olleet iso haaste alusta alkaen, mutta nykyään teen jo kotitrimmit itse ja näyttelyitä ennen saan ystäviltä hieman varmistusta oikeiden linjojen tsekkaamisessa. Työskentelen hoito-alalla Tammenlehväkeskuksessa, geriatrisella kuntoutusosastolla. Minulle on tärkeätä sekä ihmisten -että eläinten fyysinen-psyykkinen -ja sosiaalinen hyvinvointi. Olen Tampereen paikallisosaston hallituksessa uusi jäsen v.2019 alusta alkaen.

 

Sari Törmänen

Meille ensimmäinen villakoira tuli tyttären pitkällisen kinuamisen ja harkinnan jälkeen. Itselläni ei lapsena ollut omaa koiraa, mutta sukulaisten koirien kanssa touhusin paljonkin. Eli minut oli suhteellisen helppo ylipuhua, mutta harkintaa aiheutti perheen allergiataipumukset. Mietimme asiaa pitkään ja kävimme tutustumassa villakoiriin mm. kerhon arkitottis kurssilla ja agilitykentälläkin. Niinpä sitten heti vuoden 2012 alussa meille muutti aprikoosi kääpiövillakoira Villa Fantasian Clymene, Fami.

Famin kanssa lähinnä tyttäreni on harrastanut pääasiassa agilitya, mutta muihinkin lajeihin on vähän tutustuttu ja jokunen näyttelykin käyty. Ja niinkuin monesti näyttää käyvän, meillekin muutti toinen kääpiövillakoira alkusyksystä 2014, Aurantium's Baronessa di Bari eli Nita. Nitan kanssa on jatkettu agilitya ja näyttelyitä. Olen myös opetellut villakoiran trimmaamista vaihtelevalla menestyksellä, mutta onneksi villakoiran karva on uusiutuva luonnonvara....

Lisäksi toimin Tampereen Seudun Koirakerhossa.
 

 

Varapuheenjohtaja

Pauliina Ristola

tokovastaava

Ensimmäinen villakoira meidän perheeseen tuli vuonna 1985. Mustan kääpiövillakoira Emman (Rodequas Honungirl, s. 10/1985) kanssa harrastettiin näyttelyitä Suomen muotovalioksi asti ja se sai yhden pentueen vuonna 1989. Emma oli huikea otus, joka olisi varmasti oppinut puhumaankin, jos olisi saanut elää hieman pidempään. Koska kaksi pientä villakoiraa menee siinä missä yksi, niin Emmalle hankittiin kaveriksi valkoinen kääpiövillakoira Mandi (Rodequas Mandy Madonna, s. 2/1987). Emman poismenon jälkeen meille tuli mahdollisuus saada Emman pentu Amanda takaisin kotiin ja näin meillä oli jälleen kaksi villistä talossa.

Monen koirattoman vuoden jälkeen, muutettuani omaan kotiin, tuli uudelleen ajankohtaiseksi ajatus koiran hankinnasta. Mieheni olisi halunnut huskyn, eikä missään tapauksessa ”ainakaan mitään puudelia”. Mutta niinhän siinä kävi, että puudeli meille tuli. Kävimme yhdessä tapaamassa isovillakoira Vilman (RTK1, FI JVA Aamukajon Soul On Fire, s. 5/2013) emää ja ihastuimme. Vuoden odoteltuamme saimme kotiin villin viikarin, joka on opettanut paljon eri harrastuksista ja villakoirista ylipäätään. Taas kävi kuten aiemmin kääpiöiden kanssa, että kaksi menee siinä missä yksikin ja meille muutti isovillakoira Martta (Miranja’s Raljant Renate, s. 10/2015).

Mejä eli metsästyskoirien jäljestyskoe on meillä ykkösharrastus ja rally-toko ”talvilaji”. Vilma onkin ensimmäinen isovillakoira Suomessa, jolla on JVA-titteli. Martta pääsi tutstumaan mejäkoetunnelmaan ensimmäisen kerran loppukesällä 2017 ja sai tuloksen AVO3.

Olen rally-tokon koetoimitsija ja parhaillaan suoritan arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssia ja opiskelen koirien ruokintaa. Olen myös kouluttanut mejää villakoirakerhon kurssilla. Tulevaisuudessa toivon pääseväni kokeilemaan linnustusta ja käytännön jälkihommia koirieni kanssa.

 

 

Hannele Lehtoranta

 

Olen ollut koirahullu jo lapsena, jolloin hoitelin muiden koiria, koska omaa en saanut. Omia koiria minulla on ollut vuodesta 2000 lähtien. Ensimmäinen oli perunkarvatonkoira Juuli. Meksikonkarvatonkoira Milka lähti autuaammille auringonottomaille 15-vuotiaana vuonna 2015. Nykyiseen laumaan kuuluvat koko maailmaa rakastava whippeturos Ilo (Vi’waun Ingvar, synt. 8/2013), päivänsäteen ja menninkäisen juoksuhullu sekoitus valkoinen kääpiövillakoiranarttu Pyry (FI MVA Lumikristallin Eloisa Eleganssi, synt. 10/2014) ja musta keskikokoinen villakoiranarttu Tuuli (Finlana’s Because You’re Worth It, synt. 5/2017), joka ottaa maailman ihanuudet vastaan takajaloilla pomppien ja käsiään vispaten.

Nykyiset rodut tuntuvat omilta ja täydentävät hyvin toisiaan. Villakoiriin ihastuin erityisesti niiden eloisuuden ja oppivaisuuden takia. On ihana touhuta sellaisten koirien kanssa, joiden silmät aina loistavat ja häntä viuhuu, ja kaiken kruunaavat upea ryhti ja kaunis turkki! Pyryn nimi ”Eloisa Eleganssi” kuvastaa mielestäni niin hyvin villakoiran olemusta, että väänsin kennelnimenikin sen pohjalta. Ensimmäinen Eloele-pentue on suunnitteilla vuodelle 2018.

Asun mieheni kanssa Lempäälässä. Harrastan koirieni kanssa agilityä, rallytokoa ja näyttelyitä. Myös trimmaus on minusta mukava harrastus, jossa voi kehittää taiteellista silmää ja kokeilla uusia juttuja. Trimmasin Pyryn itse alusta asti myös näyttelyyn. Pyry on saanut kiertää kehiä valioksi asti kolmessa erilaisessa trimmissä, ja lisäksi olen trimmannut sille erilaisia kotitrimmejä. Oli turkki millainen tahansa, koiriemme päivän kohokohta on aina metsissä tai pelloilla rellestäminen.

 

Maarit Suokas

Kotona asuessani meillä on aina ollut eläimiä. Parhaimmat muistot minulla on tiibetinspanielista Pelle (Silence Belle, s.1988-2002) ja mustasta toyvillakoirasta Vili Vilperi, s1992-2005, valitettavasti nimeä ei löytynyt mistään. Vili saapui Pietarista äitini tuttavan kautta, jolloin ihastuin rotuun. Kotoani muutettua riemastuttivat elämääni 3kpl marsu veljekset Lassi, Leevi ja Tico, jonka Lassin seuraksi Leevin kuoltua ja musta hermeliini pupu Diva, joka eli melkein 13-vuotiaaksi. Ensimmäinen oma koirani oli japanin pystykorva Atte , joka palatui takaisin kasvattajalle. Valitettavasti jouduin luopumaan ja tekemään vaikean päästämällä Aten koirien taivaaseen 2007.

 

Seuraava haave oli oma pentu ja haaveilin monta vuotta villakoirasta. Tämä unelma toteutui v. 2011 kun elämääni tupsahti Villa Fantasian Eirene eli Fiona. Fiona oli tarkoitus vain seurakoiraksi ottaa mutta uteliaisuudesta lähdin kokeilemaan näyttelyitä ja koukkuunhan minä jäin ja valioitui v.2017 . Fionan kaveriksi saapui v.2016 Doctor's Special Princess Armada eli Fanny, joka kehittyi keskikokoiseksi. Fanny on kantanarttuni kääpiö-ja keskikokoiseen linjaani.

 

Ensimmäinen pentueeni syntyi helmikuussa 2018 ja kotiin jäi Muffeteer's Sweet Child o'mine eli Fea. Ja ensimmäinen keskikokoinen pentueeni syntyi lokakuussa 2019. Tästä pentueesta sijoitus tytöksi meni Muffeteer's Bring me to life eli Unna.

Fanny valioitui elokuussa 2019. Koirieni kanssa harrastan näyttelyitä, rallytokoa ja olen käynyt Fannyn kanssa agilityn alkeiskurssin ja tammikuussa 2020 aloitan myös Fean kanssa agilityn alkeiskurssin. Olen käynyt paljon erilaisia kursseja koirieni kanssa.

 

Kuulun Tampereen koirakerhon (tamsk) kanttiini tiimiin ja jossa myös harrastan koirien kanssa. Työskentelen lempäälän kunnan ruokapalvelussa

 

 

Hallitus perustamisvuonna 2003

 

Etusivu