HALLITUS

Puheenjohtaja

Anne Koskelainen

 

Puh. 045 870 2095

Email: anne.m.koskelainen(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja

Aurora Kuosa

tokovastaava

Puh. 040 0497976

Email: kuosa.aurora(at)gmail.com

Sihteeri

Tiina Viitanen

Tiedotus- ja agilityvastaava

Paikallisosaston nettisivujen ja FB-sivun ylläpito

Puh. 050 552 7556,

Email. tiina.viitanen(at)nokia.com

Rahastonhoitaja

Tarja Tiainen

Rallytokovastaava

Puh: 040-746 2481

Email: t.tia.tiainen(at)gmail.com

Sari Törmänen

 

Puh. 040-7709422
Email: sari.tormanen(at)iki.fi

Päivi Karilaakso

 

Puh. 040-566 7007

Email: xkarilaakso(at)kolumbus.fi

Pauliina Ristola

 

Puh. 040 5016764
Email: tastja(at)me.com

Hannele Lehtoranta

 

Puh. 045 1490884
Email: hannele.lehtoranta(at)gmail.com

 

Puheenjohtaja

Anne Koskelainen

Olen aina tiennyt olevani koiranomistaja, ”sitten joskus aikuisena”.  Muistan aina olleeni kateellinen kavereille joiden kotona oli koiria. Meillä oli isän metsästyskoirat, ajokoiria, beagle ja yksi venäjänajokoirakin. Koirat suureksi harmikseni asuivat maalla, eikä meillä kotona.  Viimein vanhempani ottivat koiran, minun jo muutettua pois kotoa. Dalmatialainen Riki  (Santakallio Navajo-Nova) oli  niin valloittava koirapersoona, että sellainenkin  minullekin tulee, tai sitten  bullterrieri.

Aina ei elämä mene niin kuin suunnittelee. 2005 otimme meille hoitoon Rasan ( Laque Baloo Black Mystic, synt. 10/2000). Rasan piti olla meillä anopin ulkomaanmatkan ajan. En koskaan suostunut palauttamaan Rasaa anopilleni. Vaan seuraavat pari vuotta Rasa oli meillä ”hoidossa”. Viimein kihlajaislahjaksi sain anopilta Rasan omistajuuden. Kiukkuisen toy-neidin kanssa elämä oli alussa todella haastavaa. Rasa inhosi vieraita ihmisiä ja  varsinkin  toisia koiria. Rasa siirtyi sateenkaaren tuolle puolen juhannuksena 2014, enkä usko että elämääni enää toista yhtä tärkeää koiraa voi koskaan tulla. Rasa oli kaiken alku, opetti haastavana koirana todella paljon ja sai minut höyrähtämään villakoiriin. 

Kiitos Rasan kennelnimeni Rasanne's alle on syntynyt muutama pentue ja tulevia suunnitellaan. Olen mukana aktiivisesti erilaisissa koirayhdistyksissä ja vapaa-aikani menee lähes kokonaan agilityn, näyttelyiden tai koiriin muuten liittyvien asioiden parissa. Kotona elelee tällä hetkellä neljä pientä mustaa villakoiraa.

 

 

Sihteeri

Tiina Viitanen
Tiedotusvastaava, agilityvastaava

Paikallisosaston nettisivujen ylläpito

 

Minun täydellinen ihastumiseni kääpiövillakoiraan tapahtui elokuussa 1996, kun näin elämäni ensimmäinen kerran aprikoosin villakoiran, kun helsinkiläinen ystävättäreni poikkesi meillä 8-viikkoisen kääpiöaprikoosipentunsa kanssa. Ei kulunut kuin muutama kuukausi ja ”Poppaea” (Solkullas Rosetti, synt. 12/1996) muutti meille. Tästä vuoden kuluttua ”Livia” (Sunpower’s Champagne Livia, synt. 12/1997) liittyi joukkoon. Kääpiövillakoiralaumaani kuuluvat lisäksi ”Herennia” (Celebrian, synt. 11/2001), ”Valeria” (Trucker’s Naughty Girl, synt. 3/2004), ”Aelia” (Trucker’s Ultima Thule, synt. 12/2005) ja "Galla" (Villa Fantasian Alhambra, synt. 03/2008).

Livia, Poppaea, Herennia, Valeria ja Aelia ovat jo muuttaneet koirien taivaaseen.

Kesäkuussa 2009 koiralaumaani muutti Italiasta "Lucilla" (Stefany Lucilla Lovely, synt. 2/2009), maaliskuussa 2011 saapui "Giulia" (Andorra Tesoro di Mauro, synt 1.12.2010) Sveitsistä ja kesäkuussa 2012 "Dianna" Bermuda Tesoro di Mauro muutti Suomeen isosiskonsa perässä. Kesällä 2014 laumaani liittyi Lucillan tytär "Chiara" (Aurantium's Bellezza di Bergamo, synt 07/2014) ja helmikuussa 2017 Lucillan toinen tytär "Alessia" (Aurantium's Edelweiss di Edolo, synt 12/2016) jäi kotiin.

Valeria ja Aelia kisasivat III-luokassa, (edustamme Tampereen Seudun Koirakerhoa), Galla aloitti kisauransa toukokuussa 2010 ja nousi II-luokkaan joulukuussa 2010 ja Lucilla kisasi ensimmäisen kerran elokuussa 2010 ja nousi III-luokkaan syksyllä 2016. Chiara aloitti kisauransa marraskuussa 2016, kun kisasin neljän vuoden tauon jälkeen ja nousi 3 kisastartilla mini2-luokkaan (edustamme Tampereen Seudun Koirakerhoa, jossa toimin myös aktiivisesti Agilitykoulutustiimissä ja hallituksessa). Agilityn lisäksi harrastan näyttelyitä koirieni kanssa.

Tampereen paikallisosaston hallituksessa olen ollut mukana paikallisosaston uudelleenperustamisesta lähtien aluksi varapuheenjohtajana ja tällä hetkellä sihteerinä. Muihin harrastuksiini kuuluvat mm. golf, liikunta, teatteri, lukeminen ja nettisivujen tekeminen. Olen käynyt kasvattajan perus- ja jatkokurssin ja kesällä 2014 syntyi ensimmäinen Aurantium's-pentue.

Olen töissä Nokia–verkkoyhtiössä.

 

 

Rahastonhoitaja

Tarja Tiainen

Minulla on punainen toyvillakoira Ninja (RTK1 Villa Fantasian Liekki, synt. 2012) ja aprikoosi Aava (Deneos Eilein, synt. 2017). Lisäksi minulla ruskeapilkkuinen dalmatiankoira Leevi (FI MVA EE MVA RTK1 Mis-Zer Sunshine Reggae, synt. 2009).

Osallistun laaja-alaisesti erilaisiin koiraharrastuksiin. Agilityssä kilpailen Ninjan kanssa (pikku)mini-3:ssa. Harrastan ja koulutan rally-tokoa sekä mejää (metsästyskoirien verijälkeä). Kouluttajakortti minulla on arkitottelevaisuudesta ja rally-tokosta. Toimihenkilökortit minulla on agilitystä, rally-tokosta ja MH-luonnekuvausta. Minulla on tyttäreni kanssa kennelnimi Deneos, jonka ensimmäinen pentue syntyi elokuussa 2017.

Olen aktiivinen yhdistysihminen. Koira-alan yhdistyksistä kuulun Villakoirakerhon lisäksi myös Dalmatiankoiriin, TamSKiin (Tampereen Seudun Koirakerhoon), Rally-tokoyhdistykseen, Kennelliittoon ja SuKoKaan (Suomen Koirankasvattajiin).

Koulutukseltani olen filosofian tohtori. Työskentelen Tampereen yliopistossa yliopistonlehtorina. Kesäisin harrastan myös veneilyä m/s Helmiinalla.

 

Muut jäsenet  

 

Päivi Karilaakso

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi jo kotoa muuttanutta aikuista lasta, sekä neljä villakoiraa. Olen ammatiltani laboratoriohoitaja ja olen kolmivuorotyössä Fimlab Laboratoriot Oy:ssä

Perheemme koiraharrastus alkoi palveluskoiraharrastuksella, mutta kahden rottweilerin jälkeen meille tuli melkein vahingossa kääpiövillakoira Timi. (Timothy 2003-2017). Melkein heti oli selvää, että Timille pitää saada kaveri, ja meille tuli kääpiövillakoira  Cola.(Miniwin’s Holy Cola synt.3/2004). Suureksi suruksemme Cola sairastui vakavasti, ja jouduimme luopumaan hänestä syksyllä 2006. Ennen sitä koiralaumaamme oli jo liittynyt toyvillakoira Hevi (Miniwin’s Rock’n Roll 2006-2016). Nämä koirat ovat siis enää muistoissamme.

Vuonna 2008 mustat veljeksemme saivat aprikoosin ”pikkuveljen”, kun meille muutti Uudenvuodenpäivänä kääpiövillakoira Foxi (Villa Fantasian Focus synt.11/07) Vaikka olin vannonut, että koiralaumamme on tässä, niin silti meille muutti kesällä 2009 musta kääpiövillakoira Ossi ( Villa Fantasian Ozzy synt.5/09) Ossi on Hevin ainoa lapsi, mihin se muualle olisi muuttanut. Ehkä tällä villakoirahulluudella ei ole rajaa, sillä kesällä 2012 meille tuli Saksasta musta kääpiövillauros Tazz (Caspian Line’s Keep In Touch synt. 4/12) . Joulukuussa 2016 meille kotiutui punainen pieni Tazzin poika Aurantium's Emerito Di Emboli ”PJ”

Olen harrastanut agilityä kaikkien koirieni kanssa. Tällä hetkellä kisaavia ovat Tazz ja Ossi, molemmat mini3 luokassa.Myös PJ on aloittanut agilityyn tutustumisen.  Käyn myös näyttelyissä, tällä hetkellä pääasiassa Tazzin ja PJ:n kanssa.

Olen käynyt kasvattajan perus-ja jatkokurssin, ja olen kiinnostunut villakoirien kasvatuksesta ja jalostuksesta, mutta vaan teoriatasolla. Tätä päätöstä tukee myös se, että kaikki koirani ovat uroksia, ainakaan heti en voi muuttaa mieltäni :)

 

 

Sari Törmänen

Meille ensimmäinen villakoira tuli tyttären pitkällisen kinuamisen ja harkinnan jälkeen. Itselläni ei lapsena ollut omaa koiraa, mutta sukulaisten koirien kanssa touhusin paljonkin. Eli minut oli suhteellisen helppo ylipuhua, mutta harkintaa aiheutti perheen allergiataipumukset. Mietimme asiaa pitkään ja kävimme tutustumassa villakoiriin mm. kerhon arkitottis kurssilla ja agilitykentälläkin. Niinpä sitten heti vuoden 2012 alussa meille muutti aprikoosi kääpiövillakoira Villa Fantasian Clymene, Fami.

Famin kanssa lähinnä tyttäreni on harrastanut pääasiassa agilitya, mutta muihinkin lajeihin on vähän tutustuttu ja jokunen näyttelykin käyty. Ja niinkuin monesti näyttää käyvän, meillekin muutti toinen kääpiövillakoira alkusyksystä 2014, Aurantium's Baronessa di Bari eli Nita. Nitan kanssa on jatkettu agilitya ja näyttelyitä. Olen myös opetellut villakoiran trimmaamista vaihtelevalla menestyksellä, mutta onneksi villakoiran karva on uusiutuva luonnonvara....

Tampereen paikallisosaston hallituksessa olen uusi jäsen. Lisäksi toimin Tampereen Seudun Koirakerhossa.
 

Pauliina Ristola

Ensimmäinen villakoira meidän perheeseen tuli vuonna 1985. Mustan kääpiövillakoira Emman (Rodequas Honungirl, s. 10/1985) kanssa harrastettiin näyttelyitä Suomen muotovalioksi asti ja se sai yhden pentueen vuonna 1989. Emma oli huikea otus, joka olisi varmasti oppinut puhumaankin, jos olisi saanut elää hieman pidempään. Koska kaksi pientä villakoiraa menee siinä missä yksi, niin Emmalle hankittiin kaveriksi valkoinen kääpiövillakoira Mandi (Rodequas Mandy Madonna, s. 2/1987). Emman poismenon jälkeen meille tuli mahdollisuus saada Emman pentu Amanda takaisin kotiin ja näin meillä oli jälleen kaksi villistä talossa.

Monen koirattoman vuoden jälkeen, muutettuani omaan kotiin, tuli uudelleen ajankohtaiseksi ajatus koiran hankinnasta. Mieheni olisi halunnut huskyn, eikä missään tapauksessa ”ainakaan mitään puudelia”. Mutta niinhän siinä kävi, että puudeli meille tuli. Kävimme yhdessä tapaamassa isovillakoira Vilman (RTK1, FI JVA Aamukajon Soul On Fire, s. 5/2013) emää ja ihastuimme. Vuoden odoteltuamme saimme kotiin villin viikarin, joka on opettanut paljon eri harrastuksista ja villakoirista ylipäätään. Taas kävi kuten aiemmin kääpiöiden kanssa, että kaksi menee siinä missä yksikin ja meille muutti isovillakoira Martta (Miranja’s Raljant Renate, s. 10/2015).

Mejä (metsästyskoirien jäljestämiskoe) on meillä ykkösharrastus ja rally-toko ”talvilaji”. Vilma onkin ensimmäinen isovillakoira Suomessa, jolla on JVA-titteli. Martta pääsi tutstumaan mejäkoetunnelmaan ensimmäisen kerran loppukesällä 2017 ja sai tuloksen AVO3.

Olen rally-tokon koetoimitsija ja parhaillaan suoritan arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssia ja opiskelen koirien ruokintaa. Olen myös kouluttanut mejää villakoirakerhon kurssilla. Tulevaisuudessa toivon pääseväni kokeilemaan linnustusta ja käytännön jälkihommia koirieni kanssa.

 

   
Varajäsenet  

Varapuheenjohtaja

Aurora Kuosa

tokovastaava

Koirasta olen haaveillut niin kauan kuin muistan ja koiran piti olla ehdottomasti jackrussellinterrieri, joita tapasin useita hevostalleilla. Omaan kotiin muuttaessani ja hevosharrastuksen loputtua koiran hankinta tuli ajankohtaiseksi ja ajattelin elämäntilanteeseeni sopivan paremmin villakoiran kuin terrierin. En edes muista mistä villakoirainnostukseni lähti, mutta rotuvalinta on ehdottomasti osoittautunut sopivaksi minulle. Ensimmäinen koirani on toyvillakoiranarttu "Debbie" (FI MVA EE MVA EE JMVA TK1 RTK1 Villa Fantasian Debden s.03/2010), joka muutti luokseni keväällä 2010.

Debbie onkin osoittautunut monipuoliseksi harrastuskoiraksi ja mainioksi opettajaksi koirien ja koiralajien maailmaan. Debbien kanssa on harrastettu näyttelyitä, tokoa ja rallytokoa, mutta päälajimme on agility. Kilpailemme mini3-luokassa, jossa Debbie on saanut kaksi agilitysertiä ja kesällä 2016 voitimme SM-joukkuepronssia Villakoirakerhon joukkueessa. Olemme myös osallistuneet yksilö-SM-kisoihin 2015 ja 2016, myös vuodelle 2017 on osallistumisoikeuteen vaadittavat tulokset kasassa. Debbie synnytti vuonna 2015 pentueen, josta minulle jäi narttu "Kiira" (Villa Fantasian Eos s.11/2015). Kiiran kanssa harrastetaan myös agilitya, jossa se onkin varsin lupaava.

Olen suorittanut arkitokokoulutusohjaajakurssin ja suoritin keväällä 2017 agilitykoulutusohjaajakurssin

 

 

Hannele Lehtoranta

 

Olen ollut koirahullu jo lapsena, jolloin hoitelin muiden koiria, koska omaa en saanut. Omia koiria minulla on ollut vuodesta 2000 lähtien. Ensimmäinen oli perunkarvatonkoira Juuli. Meksikonkarvatonkoira Milka lähti autuaammille auringonottomaille 15-vuotiaana vuonna 2015. Nykyiseen laumaan kuuluvat koko maailmaa rakastava whippeturos Ilo (Vi’waun Ingvar, synt. 8/2013), päivänsäteen ja menninkäisen juoksuhullu sekoitus valkoinen kääpiövillakoiranarttu Pyry (FI MVA Lumikristallin Eloisa Eleganssi, synt. 10/2014) ja musta keskikokoinen villakoiranarttu Tuuli (Finlana’s Because You’re Worth It, synt. 5/2017), joka ottaa maailman ihanuudet vastaan takajaloilla pomppien ja käsiään vispaten.

Nykyiset rodut tuntuvat omilta ja täydentävät hyvin toisiaan. Villakoiriin ihastuin erityisesti niiden eloisuuden ja oppivaisuuden takia. On ihana touhuta sellaisten koirien kanssa, joiden silmät aina loistavat ja häntä viuhuu, ja kaiken kruunaavat upea ryhti ja kaunis turkki! Pyryn nimi ”Eloisa Eleganssi” kuvastaa mielestäni niin hyvin villakoiran olemusta, että väänsin kennelnimenikin sen pohjalta. Ensimmäinen Eloele-pentue on suunnitteilla vuodelle 2018.

Asun mieheni kanssa Lempäälässä. Harrastan koirieni kanssa agilityä, rallytokoa ja näyttelyitä. Myös trimmaus on minusta mukava harrastus, jossa voi kehittää taiteellista silmää ja kokeilla uusia juttuja. Trimmasin Pyryn itse alusta asti myös näyttelyyn. Pyry on saanut kiertää kehiä valioksi asti kolmessa erilaisessa trimmissä, ja lisäksi olen trimmannut sille erilaisia kotitrimmejä. Oli turkki millainen tahansa, koiriemme päivän kohokohta on aina metsissä tai pelloilla rellestäminen.

   

 

 

Hallitus perustamisvuonna 2003

 

Etusivu