KESÄPÄIVÄ KANGASALLA 2008

 

Tampereen paikallisosaston jo perinteeksi muodostunut kesäpäivä järjestettiin 8.6.2008 nejännen kerran. Kuvat Heikki Helin. Teksti: Liisa Ahonen.

Suomen Villakoirakerhon Tampereen paikallisosaston jo traditioksi muodostunutta kesäpäivää vietettiin jälleen kesäkuussa Kangasalla. Päivän tarkoituksena oli koota yhteen Tampereen alueen villakoiraharrastajia koirineen ja perheineen viettämään mukavaa kesäistä päivää leikkimielisen ohjelman, hyvän ruoan ja seuran merkeissä. Sää oli varsin suosiollinen ja saimme viettää mukavan päivän sateelta suojassa auringon ja vilvoittavan varjon vuoroin hellitellessä meitä. Paikalle saapuikin ilahduttavan paljon innokkaita villakoira ihmisiä (40 kpl) villakoirineen ( 48kpl). Paikalla oli edustettuna rakkaan rotumme niin kaikki kokovariaatiot kuin väritkin. Jälleen enemmistö koirista oli kääpiövillakoiria, mutta pienet ja isotkin lajikumppanukset viettivät leppoista kesäpäivää sulassa sovussa telmien suurella nurmikentällä.

Vapaan seurustelun ohella päiväämme rytmitti ruokailu ja muutama ohjelmanumero. Päivä aloitettiin maukkaalla ruokaisella salaattipöydällä. Salaattia kukin sai ryydittää oman mielensä mukaisesti grillin antimilla, sillä paikalle oli juhlijoita varten toimitettu grillejä mahdollisten omien lisukkeiden kypsentämistä varten. Nautinnollisen aterian jälkeen vuorossa oli kesäpäivän Match Show, eli leikkimielinen koiranäyttely. Tuomarina toimi paikallisosaston hallituksen jäsen, näyttelyvastaava Liisa Ahonen, Tuija Kallion häärätessä kehäsihteerinä. Match Showssa painotettiin tällä kertaa erityisesti koiran iloista ja tyylikästä esiintymistä liikkeineen ja seisomisineen. Koirat olivat lähes poikkeuksetta reippaita esiintyjiä, joten tuomarin tehtävä oli erityisen vaikea. Leikkimielisessä näyttelyssä palkittiin tyypillisen Match Shown tapaan niin punaisen nauhan saaneiden kolme parasta, kuin sinisen nauhan saaneiden kolme parasta. Lopuksi punaisten ja sinisten voittajat mittelivät vielä keskenään Näyttelyn kauneimman koiran arvosta. Tällä kertaa koko potin nappasi ryhdikkäästi liikkunut ja kauniisti esitetty musta toyvillakoira ”Fanni” omistajansa Heli Kianstenin kanssa.

Punaisten parhaat:

1. musta toy ”Fanni” ja Heli Kiansten

2. ruskea kääpiö ”Sumo” ja Simo Parkkonen

3. aprikoosi kääpiö ”Jane” ja Johanna Vesala

 

Sinisten parhaat:

1. musta iso ”Magi” ja Raimo Koskela

2. aprikoosi kääpiö ”Dolly” ja Hilkka Nordenswan

3. musta kääpiö ”Milo” ja Tuula Myyrä.

Match Shown jälkeen koirilla oli taas mahdollisuus kirmata vapaana omistajien jutellessa koiramaisia asioita keskenään. Tarjolla olivat myös kahvit maukkaan raparperipiirakan kera. Jutustelun ja kahvittelun jälkeen vuorossa oli juoksukilpailut koirille. Omistajatkin tuntuivat olevan varsin huojentuneita kuullessaan, että kilpailussa juoksevana osapuolena oli nimenomaan koira, ei ihminen… Tosin kyllä sitä pulssi kohosi itse kullakin: yleisössä ihasteltiin koirien toinen toistaan vauhdikkaampia suorituksia ja saivatpa koirien omistajatkin liikettä niveliinsä houkutellessaan koiriaan omalla juoksullaan maaliviivan tuntumassa avustajan pidellessä koiria toisella puolella kenttää kiinni. Kilpailussa koirat jaettiin kokojen osoittamiin ryhmiin siten, että luokkia tuli neljä: toyt, kääpiöt, keskikoiset ja isot. Kunkin luokan nopein palkittiin pokaalilla ja Royal Caninin Poodleruokapussilla. Toyvillakoirien nopein oli ”Viivi” ajalla 7,06 sekuntia (om. Liisa Ahonen), kääpiöiden vauhdikkaimman suorituksen tarjoili tiukan kilpailun jälkeen ”Ville” (om. Pete) ajalla 6,16 sekuntia, keskikoisissa voiton nappasi ”Simo” (om. Lea Heikkilä) ajalla 5,63 sekuntia ja isoissa puolestaan ”Magi” (om. Julia Koskela) ajalla 5,85 sekuntia. Upeat palkinnot Match Showhun ja juoksukilpailuun lahjoitti Tampereen paikallisosasto sekä Royal Canin. Juoksukilpailujen jälkeen nautittiin vielä hetken aikaa kauniista päivästä ja mukavasta seurasta, jonka jälkeen porukka suuntasi kohti kotejaan väsyneinä mutta silminnähden onnellisina.

Kiitos kaikille osallistuneille todella mukavasta ja virkistävästä kesäisestä päivästä. Erityiskiitos vielä Heikki ja Anne Helinille mahdollisuudesta viettää ihanaa villakoiramaista päivää ihanteellisissa olosuhteissa Kangasalla luonnon helmassa. Toivottavasti tapaamme samoissa merkeissä jälleen ensi vuonna!

Kauniissa kesäsäässä viihtyivät niin ihmiset kuin villiksetkin.

Onneksi puusto tarjosi varjoa ruokailun ajaksi.

Match Show sai runsaasti osanottajia.

Tuomarina toimi Liisa Ahonen.

Aprikoosien värikirjoa.

Match Shown punaisten parhaat.

Match Shown BIS-voittajat.

Juoksukilpailun parhaimmisto.

 

 

Etusivu

Kuvagalleria