KESÄPÄIVÄT 2007

VILLOJEN TÄYTTÄMÄ KESÄPÄIVÄ KANGASALLA

Tampereen paikallisosasto järjesti jo perinteeksi muodostuneen kesäpäivän Kaivannon kanavan rannalla Kangasalla 10.6.2007. Paikalle oli saamunut hieman yli neljäkymmentä villakoira ihmistä  villakoiriensa kanssa, joita oli saman verran, joten vilinää riitti kauniissa säässä ihan riittämiin. Tällä kertaa mukana olivat edustettuna kaikki villakoirien kokomuunnokset ja harmaata lukuunottamatta kaikki värit. Ja väkeä oli saapunut runsaasti Tampereen seudulta ja kaukaisimmat aina Helsingistä ja Kouvolasta saakka.

Ohjelmassa oli mahan täytteeksi kevyt buffet pöytä ja jokainen sai lisäksi nauttia itse mukana tuomistaan kesän grilli herkuista. Myös moni koira olisi halunnut maistaa grillin lämmöstä tulleitta herkkuja – ja muutama sen taisi saada lopulta tehdäkkin.

Ohjelmassa olivat ensiksi näyttelyharjoitukset, joihin osallistuikin mukava joukko väkeä. Tästä ryhmästä ne taitavimmat – eli kaikki lapset, pääsivät lopuksi kilpailemaan Lapsi & Koira kilpailussa. Tuomareina kilpailussa toimivat ”ulkomaan vieraamme”, Helsingin paikallisosaston puheenjohtaja Liisa Haveri sekä Laura Ristola . Nuorien taidokasta esiintymistä arvioitiin niin perinteisillä näyttelykuvioilla, kuin pujoittelu harjoitteella, jossa koiran kontaktilla handleriin on erittäin suuri merkitys. Jokainen nuori selviytyi haasteesta erittäin hyvin, oli sitten esitettävänä perheen oma – tai laina villakoira.

Kahvitusten jälkeen pidettiin vielä juoksukilpailu, johon pinkaisivat lähes kaikki paikanpäällä olevat villakoirat. Suuren nurmikentän halki omistajan kannoilla pinkaisivat nopeimmat koirat hieman yli 5 sekunnin ajalla – eikä hajonta ollut kovinkaan suuri, sillä kaikki koirat koosta riippumatta selvisivät parin sekunnin sisään. Vaikka tällä kertaa kirkkaimpaan kärkeen ylsivät odotetusti keskikokoiset - ja isot villakoirat.

Tampereen paikallisosasto kiittää isäntäväkeä ja kaikkia paikalla olijoita mukavasta päivästä. Ja toivottaa tervetulleeksi koko sakin myös seuraavana vuonna mukaan nauttimaan tästä unohtumattomasta päivästä villakoirien kanssa – jotka näyttivät taas nauttivan toistensa seurasta, temmeltäessään ympäriinsä ja nauttien kauniista kesäpäivästä.

Aurikoista kesää ja syksyä koko villakoira väelle toivottaa Tampereen paikalisosasto!

Teksti: Outi Helin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulokset:

Lapsi ja Koira-kilpailu

Lapsi ja Koira-kilpailuun osallistui yhdeksän innokasta nuorta, joista tuomarit sijoittivat kolmen parhaat joukkoon seuraavat:

  1. Viivi ja musta keskikokoinen villakoira Rocky
  2. Elisa ja musta toyvillakoira Leevi
  3. Janika ja musta keskikokoinen villakoira Nemo

 

 

Juoksukilpailu

Juoksukilpailuun osallistui 27 koirakkoa, joista nopeiten kirmasivat nurmikentän poikki omistajan kannoilla seuraavat koirat:

  1. Saana ja musta keskikokoinen villakoira Nemo 5,80 sekuntia
  2. Liisa ja aprikoosi isovillakoira Irina                                5,91
  3. Tuula ja ruskea keskikokoinen villakoira Mocca            5,94
  4. Outi ja aprikoosi kääpiövillakoira Santeri                       6,02
  5. Päivi ja aprikoosi isovillakoira Nadi                               6,07

 

Lisää kuvia kesäpäivästä löytyy Kuvagalleriasta.

Etusivu